Přeskočit na obsah

Repozitář publikační činnosti

    • čeština
    • English
  • čeština 
    • čeština
    • English
  • Přihlásit se
Zobrazit záznam 
  •   Repozitář publikační činnosti UK
  • Vysokoškolské ústavy
  • Centrum pro otázky životního prostředí
  • Zobrazit záznam
  • Repozitář publikační činnosti UK
  • Vysokoškolské ústavy
  • Centrum pro otázky životního prostředí
  • Zobrazit záznam
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Metodika stanovení Nutriční stopy a její praktické využití v podmínkách ČR

( Methodology for calculating Nutritional Footprint and its practical use in the Czech Republic )

certifikovaná metodika
Creative Commons License IconCreative Commons BY IconCreative Commons SA Icon
vydavatelská verze
  • žádná další verze
Thumbnail
File can be accessed.Získat publikaci
Autor
Kapitulčinová, DanaORCiD Profile - 0000-0002-7555-437XWoS Profile - H-9304-2016Scopus Profile - 25824282900
Jelínková, Zuzana
Havránek, MiroslavORCiD Profile - 0000-0003-2957-9338WoS Profile - P-4481-2016Scopus Profile - 56409749000
Zvěřinová, IvaORCiD Profile - 0000-0002-9440-0405WoS Profile - P-2008-2016Scopus Profile - 55345747500
Weinzettel, JanORCiD Profile - 0000-0001-8977-8385WoS Profile - A-3422-2010Scopus Profile - 24367581900

Zobrazit další autory

Datum vydání
2018
Metadata
Zobrazit celý záznam
Kolekce
  • Centrum pro otázky životního prostředí
Abstrakt
Metodický dokument popisuje výběr indikátorů dopadu na životní prostředí pro potraviny a jejich agregaci do jednoho integrovaného indikátoru environmentálního dopadu, tzv. Nutriční stopy. Funkční jednotkou je jedna porce pokrmu a uvedeny jsou také výživové hodnoty s ohledem na zdraví. Dokument obsahuje teoretické ukotvení a popis postupu výpočtu Nutriční stopy. Na základě pilotního testu konceptu v praxi jsou navrženy metodické postupy pro jeho využití a to zejména v oblasti vzdělávání (EVVO a VUR).
 
The methodological document describes the selection of environmental indicators for food items integrated in a single indicator of environmental impact, so-called Nutritional Footprint. The functional unit is one portion of a meal and nutritional values with respect to health are also provided. The document includes theoretical grounding and description of the Nutritional Footprint calculation. Based on a pilot testing of the concept methodological approaches to its practical use are suggested, especially for its use in education (EE and ESD).
Zobrazit v dalších jazycích
Klíčová slova
Nutriční stopa, životní prostředí, výživa a zdraví, vzdělávání a osvěta
 
Nutritional Footprint, environment, nutrition and health, education
Zobrazit v dalších jazycích
Trvalý odkaz
https://hdl.handle.net/20.500.14178/2428
Licence

Licence pro užití plného textu výsledku: Creative Commons Uveďte původ-Zachovejte licenci 3.0 CZ

Zobrazit podmínky licence

xmlui.dri2xhtml.METS-1.0.item-publication-version-

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kontaktujte nás | Vyjádření názoru
Theme by 
Atmire NV
 

 

O repozitáři

O tomto repozitářiAkceptované druhy výsledkůPovinné popisné údajePoučeníCC licence

Procházet

Vše v DSpaceKomunity a kolekcePracovištěDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekcePracovištěDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Kontaktujte nás | Vyjádření názoru
Theme by 
Atmire NV